INFLUENZA JÁRVÁNY?

ÁLLÍTSD LE A LELKEDBEN!

 

Igen, ez is a lélekből indul! Nem túlzok, és nem ment az agyamra valamelyik vírus!
Vírusok, baktériumok, gombák velünk szimbiózisban állandóan hemzsegnek bennünk mindenhol. Akkor tud patogén módon elszabadulni valamelyik, ha esélyt adsz rá.
Mivel? Azzal, hogy VÉDEKEZŐ üzemmódban próbálod átélni a napokat
.

Miről is van szó? Egy kis sejtbiológia a tudomány élvonalából:
A túlélő technikáink funkcionális szempontból két részre oszthatók: NÖVEKEDÉS ÉS VÉDEKEZÉS. Egysejtűekkel végzett laboratóriumi kísérletek sora bizonyítja, hogy a sejtek vagy-vagy kezelik a két funkciót. Annyira más mikrobiológiai folyamatok szükségesek a háttérbe Növekedésnél és Védekezésnél, hogy vagy egyik, vagy másik funkció működik.
Az emberi szervezet is felhagy a növekedési válasszal, amikor védekezni kell, mert veszély, vagyis stressz van.
A többsejtű, fejlett struktúrákban, mint az emberi test, a növekedés-védekezési inger-válasz reakciókat az idegrendszer szabályozza. Amikor az idegrendszer fenyegetést érez, leállítja a növekedést, és átcsoportosítja a belső erőket védekezésre. Ezt HPA-tengelynek hívják: agyalapi mirigy-agyfüggelék-belső elválasztású mirigyek hármas vezérlése működteti. A mellékvesékhez érkezik meg az üzenetlánc vége, és beindul az ACTH (adrenokortikotrop) hormonkombináció termelése.Ez a védekezés az “üss, vagy fuss” alarm-reakciót jelenti. Ilyenkor a belső erőtartalékok lekerülnek az emésztőrendszerről és az immunrendszerről, és átcsoportosulnak az izmokba, keringési rendszerbe, tüdőbe, hogy képes legyen az ember a meneküléshez vagy a támadáshoz.

“EZ AZ EGÉSZ REAKCIÓ A KÜLSŐ VESZÉLLYEL SZEMBEN JÁTSZÓDIK LE BENNÜNK. ”

Van még olyan pillanat az életedben, amikor nem érzed magad veszélyben? A reggeli dugóban, tolongásban, a szigorú főnök előtt, az adósságok miatt, a kamasz gyerekeden vagy szüleid egészségén aggódva? Hát erről van szó….. Ugye érted? Folyamatosan Tartalékon pislákol az immunrendszered. Nyilván jön az influenza.
A második védekező reakciónk az immunrendszer aktiválása lenne, de odáig el sem jutunk. Mindig a külső támadottsággal szembeni reakcióké az elsőbbség. Képzeld el, hogy ősemberként éppen megtámadott a kardfogú tigris. Nyilván nem az az érdekes, hogy a tested mélyén le lesz-e győzve néhány baktérium, hanem hogy mentsd az életed.

Mi a teendő? Felejtsd el a stresszt! Hangold át magad! Ha egyedül nem megy, kérj hozzá segítséget. Most még csak az influenza jött, de hosszú távon ez a lelki állapot felemészt.
MINDIG VAN AZ ÉREMNEK KÉT OLDALA: sötét és világos, jó vagy rossz…A KÉRDÉS CSAK AZ, MELYIKEN RÖGZÜL A FIGYELMED?

Írj üzenetet

Ha kérdésed van, írj bátran.

1 + 8 =

ThetaFeeling

A ThetaFeeling egy oldási technika. Hiszünk benne, hogy könnyen tudja mindenki használni.

KÖVESS ITT IS

SZOLGÁLTATÁSOK

GOOGLE TÉRKÉP

Hegedűs Gyula

Pin It on Pinterest

Share This